Blås stora såpbubblor med glycerin

Såpbubblor gillas av alla. Om du använder diskmedel så kan du i regel bara göra mindre bubblor.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem såsom fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i många matvaror och drycker. I vin hittar du också glycerin.

vegetabilisk

Är det säkert för alla att använda glycerol?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en vätska som inte har någon färg eller lukt. Man finner glycerinet på olika håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

En svensk apotekare vid namn CW Scheele upptäckte att man kunde extrahera glycerin ur olivolja genom en kemisk process.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Allt-frakfritt.se säljer glycerin.se eller på ett lokalt apotek. Du kan använda glycerinet vid hembryggning också.se.

Det här är en produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och rolig underhållning till de små.

Så gör du stora bubblor med glycerol

Med glycerol blir såpbubblorna större. köpa glycerin Använd bara vatten, socker och glycerinet tillsammans med diskmedel. När du blandat alltsammans är det klart.

Att blåsa genom ramar är kul. Det kan man använda, enkelt. Sedan är du redo att skapa bubblor.

Man kan leka med såpbubblor överallt. Det finns en mängd olika sätt att göra bubblor på.

Det ger verkligen stora bubblor. Prova också glycerinrik tvål.

Men är inte glycerin farligt?

De som undrar detBör fundera på hur mycket av den produkten man redan har hemma. Om man lagrar det i flaskor är det OK. Vissa ämnen bör hållas åtskilda.

Om de blandas bildas det farliga nitroglycerinet. Om man skulle tappa blandningen blir det en explosion. Det här bör du förstås undvika men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck och för hudvård.