Dessa är symtomen för smittats av coronavirus

Många har coronavirus utan att veta om det. När pandemin nådde Europa fick vi mycket mer information om detta virus. Vi kunde till exempel se att barn kunde smittas av coronavirus utan att ens bli sjuka och ändå föra smittan vidare till vuxna.

Vi kan även få smittan från djur. Man måste inte krångla till det. Om du blir pussad av din hund kan du få smittan den vägen.

virusskydd

Smittspridningen är igång. Om du inte ens insåg att detta var möjligt vet du inte att du nu är en person som kan smitta andra. Corona är inte samma sak som influensa.

När vi får influensa symtom vet vi att det kan ha rört sig om några dagars inkubationstid då vi är smittsamma. Med cononavirus rör det sig om upp till två veckor och flera dagar på objekt. Även om du har en antibakteriell tvål så kan du smitta.

Du vet du att du har smittats av coronavirus

Nu känner vi till symtomen för corona. Många får en torr hosta. Den som har ett eller flera av dessa symtom kan vara smittad. Då bör du antingen stanna hemma tills du är symtomfri eller söka hjälp.

Ibland kan man tro att man har influensa istället. Vissa kan få muskel och ledvärk. Man kan också bli trött. Då ska man söka hjälp. Vänta inte för länge.

Ingen reagerar lika på coronavirus

Ingen coronavirus reaktion är den andra lik. I USA har man noterat att folk tappar luktsinnet då de blir smittade av viruset. Där skiljer vi i Sverige ut oss, men kanske drabbas vi också av det vartefter tiden går.

Man vet inte hur man kommer att reagera när man smittas av det nya viruset. Man kan tycka att det är väldigt jobbigt och man kanske inte drabbas så svårt alls.

Behöver du testa dig för att se om du har viruset?

Det kan vara aktuellt om du har många symtom. Har du cononavirus kan ett test vara bra. Rätt tips och råd är viktiga.

Är du ändå isolerad så kanske du inte behöver testa. Det är viktigt att isolera sig om man är sjuk. När symtomen väl är borta anses det återigen säkert att ge sig ut bland folk igen.

Glöm inte bort att dricka mycket vatten. Immunförsvaret bekämpar viruset, man kan ta C-vitamin och stärka immunförsvaret, precis som vid en förkylning. Ännu bättre är att ta C-vitamin i förebyggande syfte, 1-2 gram per dag och öka till 1 gram 5 gånger om dagen om man blir smittad.

Många i USA har börjat att konsumera kolloidalt silver flera gånger om dagen för att försöka att bekämpa corona. desinfektionsfabriken sortiment Det säljs fortfarande i Sverige men får inte marknadsföras som ett kosttillskott längre.

Kolloidalt silver kan användas för att spraya grönsaker och frukt från affären och låta självtorka. Viruset dör då. Många uppskattar fabrikaten IONplus och Holistic.