Fungerar handdesinfektion?

En pandemi drar genom Europa och sätter skräck i en hel värld. Det är inte så konstigt att vi är rädda. Verkar handdesinfektion mot det nya viruset?

Många ställer sig frågor av det slaget just nu. Det är ju inte som vilken influensa som helst. Nu talar vi om en sjukdom som kan sätta hela vårt sjukvårdssystem ur spel! Köp andra alternativ än handsprit mot virus.

bakterier

Handdesinfektion med antibakteriell tvål och vatten eller handsprit mot virus

Det är ingen vits med att köa flera dagar för att köpa handsprit. Du vet säkert redan att handsprit mot virus inte fungerar.

Spriten tar inte alla bakterier. Några av våra vanligaste virussorter är immuna mot handsprit.

dax

De virussorterna smittar fortfarande. Då vill man inte också bli coronasmittad. Har du provat Forte eller Smittstopp än?

Om du ska välja mellan en antibakteriell tvål och handsprit mot virus är det säkrare med tvålen. Handtvätt med vanlig tvål är för det mesta effektivare mot smitta eftersom du gnuggar händerna med tvålen längre än vad du gör med desinfektionssprit som snabbt torkar bort från dina händer.

Så lätt är det att desinficera ytor på rätt sätt

Du måste förstå hur du ska använda dig av handtvätt. Bra handdesinfektion uppnås när du använder tvålen länge. Du måste tvätta skölja händerna i 20 sekunder.

En antiseptisk tvål är bra att använda oberoende av tid på året. Ha för vana att göra det jämt. Det kan ju finnas folk med influensa symtom omkring dig och du är inte ens medveten om det!

Kommer du ihåg att använda ytdesinfektion

Vill du ha ett virusskydd av rang så måste du tvätta händerna ofta. handdesinfektion apoteket Det tjänar ju ingenting till att tvätta händerna om handtagen är fulla av virus. Så kan du ju inte göra.

Du kan få bakteriefria handtag med en antibakteriell spray. Använd sprayen där du tycker att det passar.

Den bakteriedödande sprayen kan till och med användas på matvaror. Så förhindrar du att smittan sprids. Coronaviruset är tillräckligt starkt för att leva i 72 timmar. Genom att använda sprayen så behöver du inte tänka på viruset på samma sätt längre.

Vi tipsar om hur du kan arbeta in nya rutiner för bra handdesinfektion

En bra bakteriedödande tvål är a och o. Handsprit virus blir verkningslöst då. Köp gärna också hem vattenbaserad handdesinfektion.