Handsprit på apoteket tar slut fort men här kan du fortfarande köpa desinfektionssprit

Det blir allt svarare att undvika det nya viruset, även i Europa. Handsprit på apoteket ska inte vara ditt förstahandsval. Men desinfektionssprit är inte alltid den bästa lösningen. Det gäller särskilt mot corona.

Allt fler frågar sig om det finns andra alternativ till handsprit på apoteket

Det finns helt klart alternativ till den handsprit apoteket säljer och du kan få bättre lösningar om du väljer andra produkter. Faktum är att desinfektionssprit inte nödvändigtvis fungerar så effektivt som man kunde hoppas.

handtvål

Om du använder handsprit ofta så kan du få problem med huden. Handdesinfektionsmedel med alkohol kan vara otroligt obehagliga att använda ofta.

Folk köper det trots att de vet att det inte genererar rätt skydd. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Prova även att köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion. Produkter som katjonisk handdesinfektion kan användas när som helst på året.

Alla som du bor med måste ha rena händer

Bor du i singelhushåll så är du mindre utsatt. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Man måste vara försiktig. Undervisa barnen i att tvätta händerna.

Man måste också byta kläder ofta. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. De har inte smittan. Du kan använda kolloidalt silver på kläder som har varit ute.

Grönsaker och frukt kan sprayas med kolloidalt silver och sedan självtorka. Inget virus i världen står emot den sprayen. IONplus och Holistic är bäst.

Om du vill ha en god ytdesinfektion så kan du spraya

Handtvätt och rena ytor är a och o. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Ta ut matkassarna på balkongen och sprayen dem innan du tar in dem i köket.

Den antibakteriella sprayen kan användas av alla. Finns det en kran måste det också finnas en handtvål. Tänk inte bara på badrummet. Ett kök måste ha en bra tvål. Mycket viktigare än att jaga HANDSPRIT FRÅN APOTEKET där den ändå har tagit slut!