Här kan du köpa handsprit på apoteket om desinfektionssprit är slut

Den nya smittan nådde snabbt Europa och då fick alla panik. Du behöver inte köpa handsprit på apoteket. Det finns bättre val än desinfektionssprit. Det gäller särskilt mot corona.

Du känner väl till att du kan välja andra varor än handsprit på apoteket?

Den handsprit apoteket har att erbjuda är inget vidare. Det är väl känt att desinfektionssprit inte fungerar mot vanliga virus.

cononavirus

Det finns flera problem med att använda handsprit istället för ordentlig handtvätt eller en antibakteriell tvål som bevisligen kommer att ta död på bakterier och virus. Rengöringsmedel med alkohol kan göra att huden torkar ut.

Det kan ju tyckas märkligt att folk rusar efter handsprit mot virus som sliter på huden utan att ens ge det skydd som man är ute efter. Då är det bättre att välja en antiseptisk tvål istället.

Du kan köpa alkoholfri bakteriedödande desinfektion som är gjord för att vara effektiv och enkel att använda. Katjonisk handdesinfektion är bra att ha till hands oavsett om folk omkring dig uppvisar influensa symtom eller inte.

Kom ihåg att tvätta händerna

Om du bor själv så kanske du kan hålla smittan stången. Har du en bra handtvål och en antibakteriell spray kan du lätt se till att händer och ytor är utan farliga virus och bakterier.

Det är inte lika självklart i hem med barn. Kanske har dina barn blivit smittade i skolan. Tänk efter före. Upparbeta bra rutiner för handtvätt och lär dina barn.

Det är också smart att både vuxna och barn byter kläder. Ha kläder anpassade för att ha på sig inomhus. Kläder som du har använt inne har inte smittats utifrån. Prova att ha kolloidalt silver på kläder som kommer utifrån.

Sprayen är säker att använda på livsmedel. Coronaviruset har ingen chans. Kunderna gillar IONplus och Holistic extra mycket.

Glöm inte bort att hålla en god ytdesinfektion

Utöver noggrann handtvätt är det viktigt att se till att ytor i ditt hem och på jobbet är rena. Tänk på att viruset kan följa med hem från butiken. Viruset kan fastna på matkassar.

Fler än du kan ha nytta av den antibakteriella sprayen. Och kom ihåg att det är viktigt att ha handtvål vid varje kran. Inte bara i badrum där folk tvättar händerna efter toalettbesök. Glöm inte bort att köpa till köket. Nu vet du varför det är viktigare än HANDSPRIT FRÅN APOTEKET.