Hur fungerar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Det är inte konstigt att vi är rädda just nu. Även om du själv inte tillhör riskgruppen för att dö av coronavirus har du säkert familj och vänner som tillhör denna grupp. Därför vill många använda handdesinfektionsmedel.

Skydda dig själv och alla andra i din närhet med handdesinfektion

Du kan smitta även om du inte har några symtom. Vissa smittade kan få andra symtom än de som vi känner till idag.

Oftast är det svårt att säga vem som för smittan vidare. Nu måste vi vara noga med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

HANDDESINFEKTIONSMEDEL kan användas i kök och badrum!

Många tror att det räcker med handsprit som desinfektion. Flera virus är immuna mot handspriten. Förkylningsvirus klaras sig fint mot handspriten. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Se efter om du har en antiseptisk tvål i köket. En bakteriedödande tvål är viktig. Ha alltid tvål nära till hands.

handdesinfektion

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. smitta Det är inget problem att det är slut. Tvål fungerar bra mot handdesinfektionsmedel.

Vattenbaserad handdesinfektion är mild mot din hy.

Om det är starkt så behöver det inte vara bra mot coronavirus

Alkohol dödar inte med säkerhet ett coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Var särskilt uppmärksam på om du spritar ofta. Det kan hända att vissa handskar ger ett bättre virusskydd än handsprit.

Tänk på ytdesinfektion

Om du har en bra antibakteriell spray hemma så får du ett extra skydd. Handtag kan för smittan vidare. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Handskar kan också funka.

Hemma kan du behandla dörrhandtag och andra ytor med en bakteriedödande spray. Då vet du att du är skyddad. Antibakteriell spray ger ett bra skydd överallt.

Glöm inte bort ytdesinfektionen. Då kan du spraya överallt.