Kan du skydda dig mot cononavirus som mot andra bakterier och virus?

De flesta känner nog till namnet corona främst från en ölsort. Många fruktar det nya viruset.

Det handlar ju inte bara om att du kan bli sjuk av cononavirus. Nu vet man att coronaviruset är smittsamt under en längre tid, det gör viruset helt unikt. Du kan med andra ord smitta andra utan att veta att du har drabbats av viruset!

Symtomen för cononavirus

Alla uppvisar inte samma symtombild. Många tror att det bara handlar om feber och värk. Vissa som har eller har haft cononavirus upplever eller har upplevt symtom som huvudvärk och försämrat luktsinne.

Se till att ha ett ordentligt virusskydd. Man har upptäckt att corona kan smitta även om man inte uppvisar några symtom.

Det krävs flera krafttag för att undvika smitta

Du kan äta lite C-vitamin. 1 gram om dagen (2 gram säger många). Du kan öka dosen om du får sjukdomen.

Många som bor i USA äter kolloidalt silver två gånger om dagen. Många som blir smittade väljer att öka dosen till 15 ml per timme. Det går fortfarande att köpa Kolloidalt Silver i Sverige. När sprayen har torkat så går den att äta. Viruset dör direkt.

Coronaviruset kan överleva upp till 3 dagar på ytor och Anders Tegnell vid Folkhälsoinstitutet uppmanar folk att hosta i armvecket. Därför måste vi vara uppmärksamma.
https://www.expressen.se/tv/nyheter/har-hostar-anders-tegnell-rakt-i-handerna-foljer-inte-det-egna-radet/

Då smittan sprids via luften så är det svårt att veta var det hamnar. Vissa masker silar mygg men sväljer elefanter. Vid en pandemi är det inte ansiktsmasker som hjälper mot smittan.

Kommer du ihåg att folk bunkrade handsprit som galna när cononavirus nådde landet. Lagret tog slut på några dagar. Handsprit är bakteriedödande men bara mot vissa bakterier. Handsprit är ingen match för coronaviruset.

Välj andra metoder med bättre effekt istället. Var rädd om din hud. Handsprit kan göra din hud torr. Hudfettet löses upp hos den som använder alkoholprodukter under en längre tid.
Köp en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion istället.

Vi ska också komma ihåg kraften i helt vanlig handtvätt. allt-fraktfritt.se/halsa-och-kost/smittstopp/smittstopp-katjonisk-handtval-500-ml.Om du vill läsa mer om produkten och hur den fungerar kan du göra det via Antibakteriell Handtvål. Använd rikligt av produkten. Lär också barnen att desinficera sina händer med antibakteriell tvål på detta vis.

Har du ytdesinfektion hemma?

För att skydda dig mot bakterier och virus måste du även vara noga med ytor som du tar i dagligen. Det gäller till exempel handtag på dörrar som kan vara fulla av sådant som du verkligen inte vill komma i kontakt med.

Du vet väl att du kan spraya bort bakterier och virus? Det kan visa sig vara lika viktigt som att tvätta händerna. Sprayen kan du använda på dina matvaror.

Ta det lugnt

Många som har ett dåligt immunförsvar är stressade. Den som vill ha ett bra skydd mot cononavirus och bakterier och virus måste ha ett starkt immunförsvar. Det ger dig ett bra skydd.