Kan man skydda sig mot coronavirus på jobbet?

Är du en av dem som måste jobba mitt under brinnande coronavirus? Hur kan du få ett riktigt gott skydd mot coronavirus på en arbetsplats? Du måste vara riskmedveten och känna till vad som fungerar och inte fungerar.

Handsprit är inte ditt bästa skydd mot coronavirus!

antibakteriell

Myten har levt kvar i många år. I början ville ju alla ha handsprit. Vanlig handtvätt fungerar lika bra.

Med en handtvål som fungerar som bakteriedödande och som klarar coronavirus har du ett riktigt fint virusskydd. Sprit behövs inte. Handspriten kan inte hantera några av våra mest vanliga virus.

Huden kan ta stryk av handsprit. Spriten tar bort alla naturligt förekommande bakterier. Spriten är för svag för att ta död på virussorter.

Du kan få torra händerna. Porerna förlorar fettet. Det kan leda till svåra hudproblem på dina händer. Alkogel innehåller dessutom olika kemikalier.

Köp en vattenbaserad handsprit istället.

Hoppa över handspriten och köp en bra bakteriedödande tvål istället. En antiseptisk tvål, som tex. Om du vill ta död på corona så ska du använda Smittstopp.

Så enkelt är det att använda en bakteriedödande tvål

Handhygien är viktigt, särskilt i dessa tider. Men även om du är bra på handtvätt och aldrig slarvar kan det ju vara så att dina kollegor inte är lika duktiga. Det är på liv och död just nu.

Genom att ställa ut bakteriedödande tvål i kök och på toaletter kan du få fler att ta detta viktiga steg. ytdesinfektion Prata med din närmaste chef om hur ni ska göra.

Nu finns det antibakteriell spray för ytdesinfektion

Sanera på rätt sätt så har du ett bra skydd mot coronavirus. Det nya viruset sprids genom luften. Var extra uppmärksam när du är på jobbet.

Den antibakteriell sprayen kan användas på dörrhandtag och datormöss. Gör det till en rutin. Använd den bakteriedödande sprayen där folk tar på saker.

Du kan också spraya med antibakteriell handdesinfektion direkt på dina händer. Då är du skyddad. Då kan du bli av med coronavirus i din närhet.