Kan man städa med både bikarbonat och bikarbonat?

Bakpulver har fler fördelar än bikarbonat.

Det går ju åt mer om man ska städa mycket. Men det finns andra skillnader också.

Bakpulver för bakning och annat

bikarbonat

Bakpulver använder man ju till bakning. Bakpulver kan användas i många bakverk.

Natriumbikarbonat, syra och stärkelse det är allt. Med rätt omständigheter så räcker det med bikarbonatet till jäsning.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är samma sak som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

Använd det till städning

Bakpulver är en blandning av olika saker men natriumbikarbonat är en ren form. bikarbonat storpack Om du ska städa med ämnet så är det bäst att ha den rena formen.

Även bakpulvret ger viss verkan så klart. Du får bäst effekt med den rena formen dock.

Om du vill göra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du sedan behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Ha bikarbonat hemma för alla tillfällen

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Du köper båda billigt och snabbt hos allt-fraktfritt.se.se och i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man ganska snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Bara du har saltet så är det ingen fara. Du kan baka och få bort fläckar. Omvänt sett så är det inte lika självklart.

Bikarbonatet kan ju användas annorlunda också. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Man kan ha det till mycket olika saker. Med detta klarar du det mesta!