Så gör du för att desinficera med ytdesinfektion

Människor är naturligtvis oroliga för pandemin just nu. Detta är ett helt nytt virus. Sverige valde att hantera coronaviruset på ett helt eget sätt. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Desinficera dina händer på rätt sätt för fullgott skydd

De flesta litar fortfarande blint på handspriten när det kommer till att desinficera. Många blir lurade av den starka känslan. Vi vet sedan tidigare att handsprit inte kan döda alla virus.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Det kan dock inte ersätta handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Kom ihåg att tvätta regelbundet. Om du har varit utomhus så måste du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Det är viktigt att använda tvål. Då är händerna rena.

Du måste också tänka på ytdesinfektion

Bakterier finns överallt. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Tänk på det nu när vi har en pandemi. Man har haft viss framgång mot spridning genom att använda bakteriedödande kolloidalt silver. Då får man en bra spridning av dödande spray. Sprayen dödar virus som kan finnas på det som du har burit hem.

Ha rätt produkter redo året om för att skydda dig

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Du kan använda dig av riktigt bra antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion som ger dig gott skydd.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Se efter så att produkterna som du tänker spraya på tål preparatet.

bakterier

Vad är ytdesinfektion?

Det gör skillnad om du använder ytdesinfektion på rätt sätt. När folk tar på ytor så för man kanske coronaviruset vidare. Med rena händer och rena ytor minskar du risken för smitta avsevärt.