Så gör du för att välja rätt desinfektion för rätt virusskydd

Många tror felaktigt att desinfektion med handsprit hjälper vid förkylning. Olika ytdesinfektionsmedel fungerar på olika sätt. Utan ett bra virusskydd har vi inte mycket att sätta emot.

Använd desinfektion så ofta du kan

Du måste använda dig av desinfektion hela tiden. Har du bra rutiner för handhygien så är det ingen fara. Då tar du död på virus och bakterier, det är helt enkelt ett bra virusskydd.

bakteriedödande

När du tvättar händerna så håller du bakterier och virus borta. Det är vanligt att resonera att det inte behövs om man ändå inte rör vid sig själv. Det är ändå lätt hänt att föra med sig bakterier ut från badrummet.

Du måste göra vad du kan för att få ett bra virusskydd

När vi drabbades av coronaviruset i Sverige var det många som trodde att det rörde sig om något som kan liknas vid influensa. Om man tittar på Italien så ser man ju hur allvarligt det var.

Vid pandemier hjälper sällan vanlig handdesinfektion. En bra antibakteriell spray kan ju användas på andra ytor som till exempel på bord, handtag och stolar. Ett portabelt virusskydd helt enkelt.

Viktigt med bakteriedödande produkter som är säkra att använda

Du kanske tror att det är bäst att köpa handsprit. handsprit apoteket Det är inte säkert att det är sant. Handsprit kan inte döda alla virus. Du kanske litar för mycket på det virusskydd som du inte har.

Bra skydd handlar om mer än bara bakterier och virus. Handsprit kan torka ut din hy. Prova med produkter som du faktiskt tål att använda. Det gäller särskilt om du ska gnugga in det flera gånger dagligen.

Välj istället en mild men effektiv vattenbaserad antibakteriell handdesinfektion som fungerar minst lika bra som antiseptisk tvål. Produkter som Smittstopp och Forte handdesinfektion finns på nätet även om de är slut i andra butiker. Den kan du använda för dina händer.

Frukt, grönsaker och matvaror kan sprayas med kolloidalt silver och ätas när det torkat. Då förkortar, eller helt eliminerar, tiden i karantän för vissa produkter.

Du kan alltid använda bakteriedödande spray som desinfektion. Den kan komma fram i många olika sammanhang när du behöver vara lite extra noggrann med hygienen.