Ta hand om kropp och hem med bikarbonat i skafferiet

Vissa saker måste man ju ha. Det gäller ju att ha det ordnat med det allra nödvändigaste. Ett exempel på detta är bikarbonat.

bikarbonat

Natriumvätekarbonat är bara ett annat namn för mineralsaltet bikarbonat Det ska dock inte förväxlas med natriumkarbonat.se, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

Det löses upp långsamt. Här ska vi ta reda på vad bikarbonatet kan användas till.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

bikarbonat är ett bra botemedel mot halsbränna. Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. dricka bikarbonat Det måste den ha för att smälta mat och döda bakterier och parasiter. Det finns många huskurer på detta område.

Allt som behövs är en tesked av bikarbonatet. Gör detta innan du äter. Det finns fler huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som menar att man kan hålla sig frisk längre om man bara ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Må bättre när det är rent

Lite smuts blir man kanske starkare av men om det är så att det inte är rent i kök och i badrum så kan det vara dåligt för hälsan. Med bikarbonat och ättika kan du ta bort salt.

Du kan ta bort fläckar lika lätt. Det är skonsamt för miljön. Att köpa storpack spar man på i längden.

Vad är skillnaden på bikarbonat och bakpulver?

Till stora delar är det samma. Bakpulver innehåller tre saker natriumbikarbonat, stärkelse och syra. Det här är ett medel som är lite svagare än den renodlade varianten.

Du kan använda mindre bikarbonatet än bakpulver för att uppnå samma resultat. 1 tesked räcker bra.

Bikarbonatet fungerar endast om det är en syrlig smet. Det kan vara filmjölk eller juice. Om receptet inte har någon syrlig ingrediens så kan det vara bättre att försöka få fatt i bakpulver för att få den rätta jäsningseffekten.