Vad fungerar mot coronavirus?

Produkter mot coronavirus är eftertraktade just nu. Du kan kämpa mot denna pandemi med några mycket enkla medel. Börja med att tvätta händerna.

Så enkelt är det!

Vi måste bli bättre på att tvätta händerna om vi ska lösa krisen med coronavirus. Dels ska du ha en bra antibakteriell tvål och dels måste du veta hur du ska använda den. Antiseptisk tvål kommer inte att desinficera på rätt sätt om du sköljer bort den för snabbt.

Använd både antibakteriell tvål och spray för bästa resultat. Var noga när du tvättar händerna, låt minst 20 sekunder passera. Skölj sedan händerna. Det gör att handspriten blir onödig.

Tänk på att du efter handdesinfektion inte ska torka dina händer på en smutsig handduk. Prova gärna med engångsservetter som du sedan slänger. Men handdukar går också bra.

Om du har otur så kan coronavirus finnas på jobbet

Allt måste desinficeras. Du kan ju ha tvättat dina händer noggrant för att sedan på en gång få virus på dem från ett handtag. På jobbet kan det vara viktigt att hålla rent.

Man vet nu att coronavirus kan överleva i flera dagar. Oftast rör dig om flera dagar. Många blir hjälpta av en antibakteriell spray för ytdesinfektion. Inte svårt alls.

desinfektion

Den kan du behandla ytor med. Den säkra sprayen kan användas där du har behov av den. Sprayer av den här typen är faktiskt bättre produkter mot coronavirus än till exempel handsprit.

Tänk på immunförsvaret

Många har börjat att äta C-vitamin. Är billigare i pulverform.
Det räcker med 1 gram. Den gynnsamma effekt nås redan vid 0,2 gram. Hälsogurus brukar säga 2 gram/dag uppdelat på minst 2 ggr och att man tar 1 gram 5-6 ggr/dag om man blir smittad.

I USA säljer man kolloidalt silver som kosttillskott. bakteriedödande medel Vissa får effekt av det andra inte. Annika Dahlkvist blogg och läsa mer.
Spraya kolloidalt silver på saker som du köpt hem. Viruset dör. Bästa fabrikat är IONplus.

I TV ger Anders Tegnell goda råd, han låtsas som att allt är frid och fröjd. Landets skolor får allt svårare att följa de utfärdade rekommendationerna. Det är bäst om du kan hosta i armhålan.
Coronaviruset kan leva upp till 3 dygn på ytor, där det hamnar när man stöter mot något. Rådet kom av Anders Tegnell för 10 år sedan. Använd gärna näsdukar eller servetter. Detta är bara ett exempel, var kritisk och bedöm om det är rimligt. https://www.expressen.se/nyheter/lakare-och-krisexperter-rasar-mot-folkhalsomyndigheten/

Är ansiktsmasker vägen framåt?

Ansiktsmasker är ett populärt val gällande produkter mot coronavirus. Du kan använda handskar överallt. Engångshandkar skall vara virustäta operationshandskar. Kom inte åt en massa ytor med handskarna. Så kan coronavirus komma in i kroppen.

Maskerna måste vara av rätt kvalitet. De enklare varianterna skyddar inte mot coronavirus. De produkterna är lika effektiva som en halsduk.

Händerna är dina känselspröt. God handdesinfektion tillsammans med handskar räcker långt. Slarva inte med handhygienen, rena händer är viktigt.